Borong Fius Maut

Posted: 1 Februari 2008 in Elektrik, Technical

1 Februari 2008

Sumber: Harian Metro

KUALA LUMPUR: Pasti ramai yang terkejut apabila mengetahui pelbagai komponen dan perkakas elektrik di rumah mereka sebenarnya tidak menepati piawaian, sebaliknya hanya menggunakan pelekat Sirim palsu yang tidak mendapat kelulusan Suruhanjaya Tenaga.

Palam dengan pelekat ST tiruan

Klik SINI untuk Artikel Penuh…

Komen-komen
  1. mat monday berkata:

    bang, boleh tak berikan contoh-contoh perbandingan antara yang tulen dan yang palsu

    Saiful:
    Susah nak kata….Sebenarnya perbandingan yang sepatutnya lebih kepada kualiti. Kalau dah kualiti baik, mestilah benda tu tulen, ya tak? Tapi boleh cuba yang ni;

    1. Beli di kedai-kedai yang biasanya kontraktor beli (Pemborong elektrik), biasanya mereka jual sesuatu jenis barang tu dengan beberapa grade.Boleh tanya… Murah ke?, mahal ke?, biasa punya ke? atau baik punya…

    2. Barang yang berkualiti/tulen harganya 1.5 hingga 3 kali ganda dari harga barang yang biasa.

    3. Barang yang berkualiti/tulen juga secara kasar bila kita pegang benda tu kita tahu material yang digunakan kuat/tahan lama.

    4. Jangan beli barang dari China yang biasanya dilonggok macam jual buah, lepas tu murah-murah. Rentikan la man……..

  2. fay berkata:

    and satu lagi kalau nak taw…fius yang digunakan bukannya bersesuaian dgn yang malhal sbb fius murah tiada cut off…k…

    Saiful:

    Betul betul betul…..

  3. tyqah 77 berkata:

    sy nak cari peranti keselamatan dan sama waktu dgnnyew p pown xdop.. kecewa…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s