IKMJB

INSTITUT KEMAHIRAN MARA JOHOR BAHRU

Kepada sesiapa yang sedang atau pernah belajar atau mengajar atau menjadi warga  IKMJB,

anda  boleh menulis apa-apa komen atau pengalaman sepanjang berada di IKMJB

dan apa yang telah anda capai setelah keluar.

Anda juga digalakkan menyertai mana-mana jaringan sosial di atas nama IKMJB seperti di bawah (Klik Logo)

Komentar
  1. Omar Yaacob berkata:

    aku kat IKM JB 1992-1993..kursus elektrik. Pn rahimi cikgu aku masa tu.
    Sekarang nie aku kat kedah and bertugas di Silterra (M) Sdn Bhd group GLC from Khazanah Nasional as Technial Specialist. Dah 8 Tahun dah Sini. B4 tu Aku kat Motorola Seremban nad B4 that Seamens Bt Berendam melaka.
    Part Time aku :>
    1) Jual Water Filter Rx Water & Energy Water. Rm1980 / Rm580
    2) Bikin Wiring Rumah Single Phase. & Repair TV and alatan Elektrik / Electronic.
    3) Buka Stesen Minyak Petronas. Kat Sungai Petani.
    4) Buat Bisnes Jentera Berat ( CASE ). Beli Untuk buat Sewaan. Sehari Rm300.

    Itu saja laa…Banayk lagi nak berkongsi…nt Call if u nak sembang panjang lagi.
    My H/p : 013-4250872.
    Jarang jugak saya dapat kawan dari IKM JB nie…jadi bagus gak boleh berkongsi idea nad pengalaman.

    xpvsvista: Bagus…bagus….

  2. udin berkata:

    wei bile nk kaya?

    xpvsvista: Aku niaga bukan nak kaya da….. Nak top-up belanja bulanan da…..

  3. cici berkata:

    ikm jb paling best!!!!(-_^)..SMILEEE ALWAYS….

    xpvsvista:
    IKMJB memang best…
    Tengah senyum la ni….

  4. KOHJAI berkata:

    IKMJB STILL LOVING U 4EVER….

    Saiful: Bila rindu, nyanyi lagu tema masa minggu orientasi, huah….huah….huah….

  5. KOHJAI berkata:

    SAPER2 YG KENAL AKU(GENG ANTU JEPUN 93~95)SILA CONTACK AKU YAR…..KOHJAI@YAHOO.COM

    Saiful: Aku baru jumpa beberapa org dari batch aku. Geng Antu Jepun, Sila hubungi Kohjai dgn segera, hu….hu…hu….

  6. katangz berkata:

    Saper2 berminat nak sertai alumni IKM bleh sertai portal E-Kemahiran. http://www.ekemahiran.edu.my .Jumper kawan lama2 contact2 member2 lama dalam forum portal ekemahiran.. lets forum puas2!

    Saiful: Tak ramai lagi, baru setup ya….. Anyway, aku dah join.

  7. pitihkawe berkata:

    Aku di IKM JB 79-80 Kajisawat jentera laut ader ker geng aku yang surf internet?

    Saiful: Wow! Otai tahap gaban nih……

  8. ujang berkata:

    belajar ikmjb 77-79. masa orentasi pernah tengok bintang pagi .kahhh

    Saiful: Hah…. Lagi otai!

  9. ujang berkata:

    sapa2 kenal aku ..akulah ujang tahun 77-79..kos elektronik radio tv.. masa tu tv kaler baru kuar…harap 2 jawahir welder muncullah dalam forum ni…masa dulu nak cari duit kene repair tv sama ali yaman jais budak serawak..dan kalu nak kenal lagi ali yaman jais lah tukang ambil gambar dan jadi supplier untuk project electronik yang dio beli kek singapor

    Saiful: Otai ni, aku baru lahir dia dah belajar! Tabik skit….

  10. agen 009 berkata:

    ak dlu mtk ikm tp dpt unikl.,.,
    peh bise gler.,.,
    temper aku.,.,
    lbih byk teori dri praktikal kat cni.,.,
    nyesal plk ak amik cos ni.,.
    adihai.,., apa la nsib.,.

    Saiful: Nyesal skrg tak guna, masa nak masuk dulu tak pikir habis ke?, belajar je la terus…. duit mesti dah banyak abis kan?….buat je la yg terbaik. Tak kira ar banyak teori ke, banyak praktikal ke, keluar skolah ko tetap jadi freshie…
    Atau ko nak menghampakan harapan mak bapak ko ke?…

    klau ad lbih flyers ltk nma ak.,.,
    ak nk p kilang pengedar srat kbar.,,
    sng ckt keje ak.,., komisen up ckt x leh ke??
    myk da nek r.,., ranap ak.,., k calo.,.,
    huhuhuhu.,.,
    bye2.,.,

    Saiful: Berapa ribu keping ko nak? Boleh bincang punya…..
    Dah siap nanti aku contact.

  11. apai e'nik 2008 berkata:

    aku baru bis ikm jb, skrg ni tgh LI. da abis ni baru aku tau yang lpk kat ikm ni mmg best gl. aku la mahluk yang paling populer kat sane. baru kuar da rindu kat kwn2. teringin jgk nk tau pasal x- student yang lps2.

    Saiful:

    Rindu eh…….

  12. 123 berkata:

    123

  13. Tanpa Nama berkata:

    ea ko x cm ye2 plak bual………..

  14. najib GM berkata:

    eak///////////////////

  15. najib GM berkata:

    aku byk job kt area jb,,u all bminat bgtau kt aku….

    Saiful:
    Apa job ko ada?
    Iklankan la kat sini….

  16. adi berkata:

    aku xstudent ikmjb2005 kos EDI.ikmjb mmg best,tp aku n geng2 aku xsuka en sxxxxi.smue org xsuke dia la…kpd sape2 ank buah dia,jg2la.

    Saiful:

    Biasa la tu……

  17. adi berkata:

    sesiapa tgh cr job,email kt aku rsume.yg ade sjil eltrik je.ade pw lg bgus

    Saiful:

    Macam ni la bagus…. Kalau ada job baik punya, war2kan….

  18. ums berkata:

    wiring single phase pun leh kaya ke

    Saiful:

    Insya-Allah kalau rajin berusaha dan jujur dalam perniagaan….

  19. shaifull zaman berkata:

    AKU NI IKMJB ELEKTRIK TAHUN 1990-1992.MAHAGURU AKU ,BASARUDIN,KHALID,SABRI,JEJAKA KINGSWAY,WAK.INI KU NK JEJAK KASIH NI KENGKAWAN LAMA.

  20. azza berkata:

    salam kawan2 saya azariah student ikmjb sessi 1995-97.course aircond..guru2 encik bahadon,encik walid,en hamim,pak abu,encik zainon. skrg mencari teman2 lama.kepada kawan2 yang berniaga saya mempunyai produk herba sendiri. produk saya akan berada dipasaran tidak lama lagi. jadi sesiapa yang ingin menjalankan secara komersial sila hubungi saya azza atau yah. produk herba dan kosmetik. sedang mencari ejen setiap negeri. hubungi saya 013-6611676 azza.

    Saiful:
    Salam……
    Jejak kasih ye….
    Belajar air-con, jual ubat lak? Bagus, bagus, bagus, tak kira la bisnes apa pun asal berjiwa usahawan.

  21. azza berkata:

    salam..kengkawan..
    produk saya dah keluar di pasaran jenama herbalgold..tumpang lalu ni nak promosi sekali…sesiapa yang ada masalah obesiti atau alahan kulit seperti enzima,jerawat,resdung atau lain-lalin cubalah dapat produk herbal gold.iklannya ada di mingguan wanita..
    layari http://www.myherbalgold.com

    atau
    hubungi
    azza 013 6611676(x student ikmjb sessi 95-97)

    plaza alam sentral shah alam,0196680809 sungai bertek klang.

    Saiful:
    Kalau ada masalah kesihatan, boleh contact azza. Sambil berubat boleh bantu kawan kita ni berniaga.

  22. tiger 07-08 berkata:

    assalamualaikom…
    pada sume rakan2 ikm jb expecially
    course edi…
    aku baru je abis ikm…
    skang tgh keje kat anak syarikat johor corpration…
    sape2 agak2 berminat test2 r p antar resume kat tmr urusharta..
    alamat aku kasik ringkas jek..
    pg tgkat 17 dkat menara komtar…
    komtar ada menara,jgn ckp takde…
    gaji sedap2 best jek la….tp benefit banyak keje sini…k

    Saiful:
    Salam…
    Tahniah le…. Selamat menempuh alam pekerjaan.
    Kerja rajin2.
    Gaji yg sedap2 best tu brape yek? ;)

  23. tiger 07-08 berkata:

    lupe lak nak ckp…
    diorang kebanyakkan amek dak2 chargeman n wireman…
    yang pandai wat keje2 civil pun ley kot…

    Saiful:
    Kalau ada multi-task skill lagi bagus…..
    Demand gaji tu, jangan bagi drop market rate ye, especially chargeman…. :{

  24. tiger 07-08 berkata:

    salam. . .
    hehehe…nak tau gak ke….
    skit jek basic die kasik dalam rm 1000
    xtermasuk elaun…
    ot ade. . .
    chargeman kompom beso gaji. . .

  25. FIDA berkata:

    em aku tgh LI ni mase kt ikm mcm ape enth tp dh kuar rse nk msk blk je sbb kt sne sepakt n ade kengkawn LI ni mcm kene bwk diri sndiri tu yg rindu sngt knangan kt ikm

    Saiful:
    Kat dalam di suruh bekerjasama dalam semua hal, tak kira belajar ke, ‘terima’ hukuman ke…. tapi bila LI, nilah masanya utk menyesuaikan diri berdikari, then, get to know the world…..
    Just my 5 cents……

  26. im berkata:

    salam….kepeda semua kengkawan ikm……!!!!aku nak balek ikm…rindu kat sume aktiviti yang munasabah n x….tidakk……….aku mcm xsanggp nak dok kat tempat li ni..tapi,,apepun sume nasihat ku simpan dalam dakapan hati dan jadikan satu sempadan n pedoman….thanx 2 all citizens ikmjb,,sronok dapat kenal kengkawan yang pelbagai bahasa,rupa,warna,saiz n umor….salam ukhwah untuk semua…

  27. yie berkata:

    sila matikan bekalan sebelum apa-apa pembaikan dan pengubahsuaian

    Saiful:

    Betul….betul…..betul…….

  28. medet berkata:

    gua senior gas enginering tangun 1998/199

  29. medet berkata:

    nak tanya kat budak gas eng. en. hadi idup lagi tak en. khir ade lg tak?

  30. cakcibo berkata:

    aku senior kimpalan tahun 2000,kalau ada kenkawan lama call2 la aku! kenkawan lama-cipuding,senyum,cilabi,cipan,agun,citaki,cikai,jongkong,cimbot,sentul,sentot,cecibak dan kenkawan lain aku tak ingat dah…semua nie kos welding tahun 2000 bawah cik zulfakar & cik aku dah lupa dah….waden Bad masa tu….bye-byezzzz…..

  31. en. sapawi berkata:

    aku xstudent ikmjb2005 kos EDI.ikmjb mmg best,tp aku n geng2 aku xsuka en sxxxxi.smue org xsuke dia la…kpd sape2 ank buah dia,jg2la.

    ingat la org. memberi ilmu kepada anda walaupun anda tindak suke org tersebut…

    Saiful:

    La…. kenapa lak? Apa yg tak bestnya…..?

  32. dee jay berkata:

    assalamualaikum….

    maaf yer…sayer rase korang sume mmg x kenal sayer…sayer nk tanyer,sesaper antara korang kenal x mohd.sharizal b. omar?amik cos electrical engineering.rasenyer…batch korang…
    sajer nk tau yg korang tau x die dah meninggal.bln 10 ni genap 10 thn…
    sayer cume nk tanyer ader x gambar2 kenangan antara korang ngn dier…kalo ader bole x send kt email sayer…hana80s@yahoo.com
    tlg yer….
    jase korang tetap sayer kenang…

  33. hata berkata:

    terima kasih kpd En Misman dan Mr… Kawan belajar cuma 2 hari je kat IKMJB 2004. Belajar On Sync. Genset . masa tu nak ambik A4. Thanks kawan2 yg sama2 belajar dan mengajar .Bro KiWI ,Bro Idumitu & bro Johor Port dll.cont.kalau ada masa boleh ngeteh kat P.Gudang

  34. chop the ripple berkata:

    Salam
    fist time aku jumpa laman ni
    aku x student intake 88/89.
    sape ingat nama ni bolehlah cari aku.
    kawan aku madon.lan jb.hanif .dll
    thank you cigu yg ajar aku
    cikgu wan,jaafar,mahani,dan semua cikgu instrument
    tq

  35. bakar berkata:

    salam
    aku buat sabun kecantikan .buat sendiri -part time
    nanti aku anto info detail

  36. mohammad hailmy bin oyub berkata:

    assalamualaikum apa khabar warga ikmjb selamat berpuasa dari kami sekeluarga mhailmy rac95 dan yushaila rac95 serta anak anak

  37. kito berkata:

    AKU DULU BELAJA KAT IKM SG PETANI COZ A1 TAHUN 2004-2007,SESAPE YNG KENAL AKU LEH CALLAKU KAT NO NI 0196077237 PANGGIL AKU KITO JE..AKU KEJE KAT UITM KUALA PILAH….BEST GAK BILE KEJE KAT GORV NI….

  38. korek-2008-2010 berkata:

    salam
    aku bdak gas kat ikm jb skrabg ak sem 4
    em
    en hadi gan cik khir stillade..g..
    xberubah pown..stll same perangai dorang 2..lgi2 cik hadi..stylo

  39. korek-2008-2010 berkata:

    kepada senior aku..yg dah berjaya lam perkerjaan…selit an ar keje kat aku..
    emm mase aku sem 1 senior aku yg sem 5 nie ade 2 org g sudan…
    kot2 leh korang tlong aku cam dorang 2….
    huhuhh
    xkire keje..pape pown..janji masukkk

  40. zubir berkata:

    Batch 93-95 electronic.sape2 yg masih idup contact la aku.pakabar saiful(cekmat),abg mat army,meor,bulu,dagu,kondom,lin,yati,hamdan,wak,samsi,gaje,mira,mala,aijah,en hanan dll…dan ramai lagi yg da lupa.contact aku kt suredapat@gmail.com.

    over !!

    Saiful:

    Roger!

  41. ZAKI berkata:

    saya belajar kat IKM JB pada tahun Jan 88 ~ dec 89 dalam kursus electronic instrumentation..kalau sesiapa selalu hisap rokok tu,,saya lah tauke rokok kat IKM tu..setiap kali makan tengah hari atau makan malam saya akan park kat meja depan..kalau nak hubungi saya call saya @ sms ditalian 0127658752..

    Saiful:

    La….. sama la kita… tokan rokok.. tapi aku sebenarnya boleh dikatakan tokan kedai runcit, penuh loker ngan maggi, coklat, air kotak, air tin, kerepek ubi, kerepek pisang, gudang garam, surya, dunhill, marlboro………macam2 ar….

  42. gedegang pje97-2000 berkata:

    salam 1 malaysia,

    saya blaja kat ikmjb ambik coz chargeman thn 97-2000.
    alhamdunillah, lps blaja kat ikm masa depan saya cerah. skrg saya HT chargeman kat Dayabumi. kepada kekawan yg mengenali saya boleh contact saya fakru1285@yahoo.com

    Saiful:

    Tahniah saudara…

  43. zulkifli berkata:

    aku baru je jumpa ruang ni. aku pun bekas penuntut ikm jb 88/89. course sadur logam. apa khabar agaknya pn.mimi.cikgu syed. cikgu jo.norizan.
    seronoknya mandi pagi pagi kat jentera laut.
    banyak kenanga yang tak di lupakan.
    kawan kawan lama yang kenal boleh sembang ngan aku

    zulkifli.bahri@yahoo.com

  44. CMC berkata:

    Salam.
    Kepada semua orang kompeten elektrik termasuk;

    1. Pendawai (PW1-PW6)
    2. Penjaga Jentera Elektrik (AO-B4)
    3. Pencantum Kabel
    4. Penyelia Elektrik
    5. Jurutera Perkhidmatan
    6. Jurutera Elektrik Kompeten
    7. Pendawaian Elektrik (SKM 1 – SKM 5)
    8. Diploma Elektrik
    9. Ijazah Elektrik

    Anda dialu-alukan untuk mendaftar sebagai ahli di Laman Web Chargeman Malaysia Club (CMC) untuk berkongsi pandangan, pendapat, mencari kerja/projek/institusi pengajian/latihan industri dan sebagainya bersama-sama kami.

    Selain itu, banyak aktiviti yang kami jalankan. Termasuklah perjumpaan 1000 Chargeman Malaysia yang akan diadakan kelak sebagaimana Hari Keluarga.

  45. Ridzuan berkata:

    IKM JB Elektrik Domestik/Industri mei 1990 ~jun 1992. Nama samaran “baby”. Duduk di KL wangsa Maju. Skrg x jadi chargeman ke wireman… Org ckp aku adik lijah yg jadi tech kat building Electrinic. Aku dah tukar bidang ICT. Tapi kalau wat wiring single phase tu ingat lg kot…

    Saiful:

    baby?….

  46. aku kat IKM JB 1992-1993..kursus elektrik. Pn rahimi cikgu aku masa tu.Sekarang nie aku kat kedah and bertugas di Silterra (M) Sdn Bhd group GLC from Khazanah Nasional as Technial Specialist. Dah 8 Tahun dah Sini. B4 tu Aku kat Motorola Seremban nad B4 that Seamens Bt Berendam melaka.Part Time aku :>1) Jual Water Filter Rx Water & Energy Water. Rm1980 / Rm5802) Bikin Wiring Rumah Single Phase. & Repair TV and alatan Elektrik / Electronic.3) Buka Stesen Minyak Petronas. Kat Sungai Petani.4) Buat Bisnes Jentera Berat ( CASE ). Beli Untuk buat Sewaan. Sehari Rm300.
    +1

  47. chot berkata:

    rezuan(chot)ikm jb thn 2001-2002.kursus marine engineering.Pengurus syarikat expertise technology line (ETL ENTERPRISE) kontraktor kelas E b,daftar di ssm, pkk, cidb & kkm. syarikat pembangunan, perkhidmatan & membekal. sesiape yg m,genali sy leh lh add fb emel rez_boyz1982@yahoo.com

  48. sabah berkata:

    hai….saya bekas pelajar ikmjb 2000-2002..pelajar sabah ambik cos chargeman….skrg keja kt jabatan bekalan air sabah……sesiapa yg mengenali sya sila call hp-012-8299552

  49. panglima rino berkata:

    hai..slmkum.. aku rino,kimpalan laut 87-89.pe kabo mmber lama specially welder kimpalan laut. kalu ada apa2 function just call me 017-7195265

  50. mohamad khairul azwan berkata:

    slmkum, aku azwan kenkawan pangil aku berang,aku xstudent ikmjb cos pje 04/07, aku skrg keje kat GDC (gas district cooling) putrajaya,nama company MSB atau nama penuh makhostia sdn.bhd.aku br habis ambik A4 kat ikm kl 08/09,kalu ada sesapa yg mengenali aku leh cll aku 0199923104 @email aku khairulazwan86@gmail.com

  51. Larue Guiel berkata:

    Hola! I’ve been reading your weblog for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Atascocita Texas! Just wanted to say keep up the good work!

  52. Rombau berkata:

    salam buat mantan2 IKM JB 90~92…nama den masa kek IKM dulu orang sobut Rombau..course Metal Fab..Kojap yo kat JB…adalah lah 2 sem..peh tu tranfer ke IKM lumut masa 3rd..

  53. abd halim sulaiman berkata:

    aku x ikmjb 85/86 lukisan jentra.sapa2 yg kenal bolih call 012-6601329

  54. amir bin mohd basir berkata:

    mencari kawan2 seperjuangan sesi jun 91-mei 93 dalam bidang RAC,waktu zaman cikgu suhaimi,zainon,tengku jalal,pak hamid

  55. Tanpa Nama berkata:

    geliga 93-95….mana geng2 king o pailan….?

  56. abdul aziz omar berkata:

    aku x ikmjb 78/80 drafting.

  57. abdul aziz omar berkata:

    aku x ikmjb drafting 78/80. banyak kenangan disana. Jika ada rakan yang masih mengenali call saya 0126960478 atau aziz6243@streamyx.com.

  58. azlina abd aziz berkata:

    saya azlina ikmjb 79-89 elektrik….pada kawan2 yg kena gangter lenggong…. saya kat PKNS

  59. Noor Hazuan b Othman berkata:

    Assalam…sahabat2 ikmjb, aku ni hazuan dari jb, kursus Jentera Laut, kalau x silap tahun 87-89.
    Pengajar waktu tu..En Mat Jakasih, En Saleh, En Azmi, En Shahril, En Saifulizan dan En Mohd Said. Ingin mencari kawan2 lama…peristiwa x dapat dilupa semasa PSTD. Ini email aku hazuan66@yahoo.com. Selamat hari raya aidil fitri maaf zahir dan batin……

  60. Nik Ismadi berkata:

    Salam,.. saya Nik Ismadi student ikmjb sessi 1996-97.course aircond..Mahaguru Sye dlu,En Bahadon,En.Walid,& En.Zainon,..

  61. Saiful berkata:

    Ismadi, nama glamer ko apa? Jiran ko ni….

  62. hairudin / din turbo berkata:

    Saya hairudin md isa Jentera Berat agro 87/89

  63. mohd.ab.rashid husain berkata:

    Agro 88/89

  64. jamal berkata:

    sesapa kenal gondeng 92-94 machining skrg ni ngajar kat ikmjb

  65. jamal berkata:

    caii 0167536511 kalau ada member kenal gondeng machining 92-94

  66. Ahmad Kamal berkata:

    Aku pelajar kajisawat Jentra Laut 79-80.
    Aku kat Petronas Carigali Kerteh. Member and gang boleh contact aku 0139116419

  67. Ahmad kamal B abd Khalid berkata:

    ujang berkata:
    14 Julai 2008 at 15:54

    sapa2 kenal aku ..akulah ujang tahun 77-79..kos elektronik radio tv.. masa tu tv kaler baru kuar…harap 2 jawahir welder muncullah dalam forum ni…masa dulu nak cari duit kene repair tv sama ali yaman jais budak serawak..dan kalu nak kenal lagi ali yaman jais lah tukang ambil gambar dan jadi supplier untuk project electronik yang dio beli kek singapor

    saya azlina ikmjb 79-89 elektrik….pada kawan2 yg kena gangter lenggong…. saya kat PKNS

    Ujang tu Super Senior aku namanya Ismail Chembeng, Azlina tu satu batch aku.

  68. mohd noor berkata:

    Aku ex-ikmjb 78-79,aku rasa kenal juga Azlina gangster Lenggong tu sbbnya kalau tak salah aku dia saing ngan pn. Hamimi yg ngajar electroplating join ikmjb.Bila sebut ajer gangster, teringat lak seorg senior aku, depa panggil “Gangster Gombak”,stail jln sebijik mcm gangster.Semasa aku super senior,member2 cabar aku ngorat pn.hamimi,sbb masa tu dia freshie,mmg cun melecun.Langkah pertama, aku hantar seluar jean koyak suruh dia jahit.Bila dah siap jer,aku pulak yg segan nak buat continuity.Jadi putus kat situ jer.Lain2 kenangan ialah terjadi histeria di Block pompuan,nampak penanggal di belakang block F yg menghadap ke Vokasional Azizah,semasa freshie batch akulah yg paling teruk,sbb kena merangkak di dua block hostel turun dan naik gunakan siku dan lutut,simen lantai depa tabur pasir dan air.Sebenarnya mmg banyak lagi kenangan yg masih tersimpan.Walaubagaimana pun ikmjb lah yg memulakan hidup aku.Terima Kasih ikmjb.Aku bekerja di MMHE(MSE)Pasir Gudang seksyen Elektrikal dan Mekanikal selama 30 tahun,skrg ni dah pencen dua thn,dok umah ajer ler.Member lama spt Mustafa Kamal@Pak Nana,MokhsinSupathy,Hanafiah(Drafting),Lan Melaka,Iban Gannu,Manaf Hamat,Jais(Welding),Riduan(Welding)dll.kalau ingat aku,sila contact 019-7208613.Skrg ni aku kat Ipoh atau email : saisermisai@gmail.com

  69. helmi berkata:

    sape kenal aku mase aku kat ikm jb mase tahun 2009-2011

  70. Tanpa Nama berkata:

    HOSTEL DAN MAKAN DITANGGUNGN KE?

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s